Soittokunnan toimintakertomus 2018

Soittokunnan toiminta vuonna 2018 jatkui perinteisesti soittotaidon ja yhteissoiton kehittämisen sekä esiintymisten ja yhteisen toiminnan merkeissä. Soittokunta on yksi Porin VPK:n kuudesta osastosta ja toimii samalla Otsolan kansalaisopiston musiikkiopetuksen kurssina.

Soittokunnan koulutuksesta ja johtamisesta vastasi kapellimestari Markku Ollila, joka toimi myös osastonjohtajana. Varakapellimestarina oli Heikki Takala.

Johtokunnan jäseninä toimivat Saana Pulkkinen, Heikki Takala, Teija Takala, Juho Nordman ja Sari Vesiluoma. Johtokunnan puheenjohtajana toimi Heikki Takala, varapuheenjohtajana Juho Norman, sihteerinä, rahastonhoitajana ja nuotistonhoitajana Teija Takala, kalustonhoitajana Juho Nordman ja puvustonhoitajana Saana Pulkkinen.

Soittokunnan jäsenmäärä oli toimintavuoden lopussa 29. Soittajien osallistumisaktiivisuus ja sitoutuminen toimintaan on ollut hyvä. Vuoden harrastustuntien yhteismäärä oli 3043 tuntia. Harjoituskertoja oli 47 ja soittokeikkoja oli yhteensä 17. Saksofonikvartetti ”Brankkarikvartetti” jatkoi toimintaansa, harjoitteli 11 kertaa ja esiintyi kolme kertaa.

Vuosi 2018 oli soittokunnan 134. toimintavuosi. Soittokunnan esiintymisiä ja tapahtumia olivat laskiaismarssi, Satakunnan vapautumisen juhla, Otsolan kevätnäytös, soittokunnan konsertti ”Kevätrapsodia”, Porin kesäyön marssi, Porin VPK:n 155-v.juhla, VPK:n lauluilta, Kesäinen puhallus Satakielilavalla, Kaasmarkun VPK:n 120-v.juhla, Porin päivän soitto palokunnan pihassa, Lounais-Suomen alueen soittokuntien yhteisleiri Eurajoen kristillisellä opistolla, Päivä palokunnassa-tapahtuma ja uuden vuoden vastaanotto raatihuoneella sekä perinteiset oman palokunnan kokoukset.

Vuoden viimeinen soittokunnan keikka oli kaupungin kulttuuritoimen järjestämä uuden vuoden vastaanotto raatihuoneella. Tämä tilaisuus on VPK:n soittokunnan osalta joka toinen vuosi toistuva perinne monien vuosien ajalta.

Brankkarikvartetin ohjelmaan sisältyi palokuntaveteraanien Kuusiapilakongressi Virkistyshotelli Yyterissä, lakkiaistervehdykset kesäkuun alussa ja esiintyminen Diakonialaitoksen Diavire-hoitokodissa marraskuussa.

Seuraavan toimintavuoden haasteisiin lähdetään edelleen kapellimestari Markku Ollilan johdolla. Soittokunta haluaa jatkaa uutta oppivana ja kehittyvänä puhallinorkesterina.

Esitämme lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta Soittokunnan jäsenille, Porin VPK:n hallinnolle sekä kaikille muille VPK:n jäsenille, jotka ovat osaltaan auttaneet Soittokunnan toimintaa.

Markku Ollila, soittokunnan johtaja

Heikki Takala, puheenjohtaja