Joulurauha julistettiin Porin raatihuoneelta

 
 

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen julisti joulurauhan tuttuun tyyliin.

Kuva ja teksti Sakari Muurinen

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen julisti joulurauhan tuttuun tyyliin.
Satakunnan Kansa näytti tilaisuuden suorana jouluaattona. 

Tilaisuudessa Porin VPK:n soittokunta soitti ensin joululauluja. Kello 11.58 oli Jumala ompi linnamme -virren vuoro.

Luukkonen luki julistuksen tasan kello 12, jonka jälkeen laulettiin Maamme ja soitettiin Porilaisten marssi.

Joulurauha julistettiin Porissa ensimmäisen kerran 1700-luvulla. Tapa otettiin uudelleen käyttöön vuonna 1960.

Tekstin on oman ilmoituksensa ja säilyneen perimätiedon mukaan kirjoittanut Satakunnan Museon johtajana toiminut Unto Salo.

Tekstin pohjana Salo käytti turkulaisten julistusta, jota hän muokkasi vähemmän rangaistuspainotteiseen muotoon sekä täydensi jouluevankeliumiviittauksilla.

Antero Luonilan kuva lisättiin merkkihenkilöiden kuvagalleriaan

Edesmenneen kunniapuheenjohtaja Antero Luonilan muotokuva paljastettiin palokunnan syyskokouksessa 23.11.2019.

Muotokuva on ripustettu Kerhohuoneen seinälle. Muotokuvan paljastamista oli seuramassa kokousväen lisäksi Antero Luonilan omaisia. Airueina toimivat Pirjo Soini ja Jarmo Heino. Soittokunta juhlisti muotokuvan paljastamista Fredrik Paciuksen Fanfaarilla.

Muotokuvaan esittelyteksteineen voit tutustua nettisivuillamme kohdassa Yhdistys / VPK:n historia / Porin VPK:n merkkihenkilöitä. Linkki: Antero Luonila

Syyskokouksen päätöksiä

Porin Vapaaehtoinen Palokunta ry:n 156. syyskokous pidettiin lauantaina 23.11.2019.

Hallituksen puheenjohtajaksi seuraaviksi kahdeksi kalenterivuodeksi 2020 – 2021 valittiin Sini-Vuokko Risti. Nykyinen puheenjohtaja Tarja Hakanen on toiminut tehtävässään vuodesta 2012 lähtien ja väistyy paikaltaan omasta aloitteestaan.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin erovuoroisten jäsenten tilalle kahdeksi kalenterivuodeksi Sari Vesiluoma, Petri Vallin, Tarja Hakanen ja Ari Lehtimäki. Puheenjohtajaksi valitun Sini-Vuokko Ristin tilalle valittiin vuodeksi 2020 Tuomas Koota. Hallituksessa jatkavat Joonas Kekki, Taina Saari, Juho Hemmilä ja Jani Marjakoski.

Palokunnanpäällikkönä jatkaa Joonas Kekki edelleen vuonna 2020.

90-vuotias Taisto sai apua porilaiselta talkooporukalta

Teksti ja kuvat: Radio Pori 1.10.2019

Villasen keräämä talkooporukka päätti laittaa Taiston pihan kuntoon

Porilainen 90-vuotias Taisto Lindqvist päätyi yllättäen hyväntekeväisyyden kohteeksi, kun Jarkko Villasen keräämä talkooporukka saapui paikalle tarjoten auttavaa kättä pihahommissa. Juttu lähti käyntiin Villasen bongatessa somesta kirjoituksen siitä, miten lähimmäistä ei enää auteta. Villanen keräsi työkavereitaan kasaan, ja lähti auttamaan somekirjoituksen tehneen ystävänsä naapuria, 90-vuotiasta Taistoa. Talkooporukka laittoi kolme motillista puita talvisäilytykseen, hakkasi halkoja, ajoi nurmikkoa ja siisti puskittuneen pihan. Idea lähti myös elämään Villasen työpaikalla LähiTapiolassa, yritys otti nimittäini tänä vuonna käyttöön palkallisen hyväntekeväisyysvapaan mahdollisuuden henkilöstölleen. 

– Olen itse rakentanut tämän talon 50-luvulla. Tämä apu on hienointa mitä voin saada, kertoo talonomistaja Taisto Lindqvist.

Talkooporukka kokee saavansa hyväntekeväisyydestä myös itselleen hyvän mielen, tempaukset ovat tuoneet myös vaihtelua  työpäiviin. Hyväntekeväisyyspäivää ei saatu ilman apuvoimia tehtyä valmiiksi, vaan yhtiö päätti haastaa vielä Porin Vapaaehtoisen Palokunnan mukaan Taiston luokse puhdistamaan rännit, joita hän ei itse ole päässyt puhdistamaan muutamaan vuoteen.

– Me lähdimme mukaan koska paikallinen hyväntekeminen ja auttaminen ovat meillekin tärkeitä teemoja, emme me tietenkään kaikkialle ehdi mutta aina kun on mahdollista, niin osallistumme tällaisiin tempauksiin, kiittelee Porin vapaapalokunnan ensimmäinen apulaispäällikkö Lauri Turtola.

Tänä syksynä hyväntekeväisyys on laajentunut LähiTapiola ryhmässä ja lähialueellakin on saatu haastettua toimijoita mukaan.

Myyjäiset ja avoimet ovet

Porin päivänä 28.9.2019

Porin VPK:n paloasemalla, Itäpuisto 13

Kello 8 alkaen
VPK:n Naisosasto myy omiin astioihin
hernekeittoa, ohrakryynivelliä ja rusinasoppaa
niin kauan kuin niitä riittää. Käteismaksu.

Kello 9-12 kahvio on avoinna.

Kello 10 alkaen myydään grillimakkaraa.

Kello 10-11 Porin VPK:n Soittokunta esiintyy.

Kello 10-13 Yleisöllä on mahdollisuus tutustua
paloasemaan ja kalustoon.

Tervetuloa

Porin Vapaaehtoinen Palokunta ry

Mimmin maljan voitto taas Poriin

Mimmin maljasta kisattiin Nokialla lauantaina 13.4.2019 Länsi-Suomen (LSPeL) ja Hämeen (HPL) pelastusliittojen palokuntanaisten kesken. Porin VPK:n joukkue, Eliisa Ohrankämmen,Miia Ruusulaakso ja Taina Saari, veivät voiton, toiseksi tuli Ylöjärvi ja kolmanneksi Turku.

Kilpailussa on viisi tehtävää. Osa liittyy palokunnan toimintaan, osa naisosaston toimintaan ja osa voi olla kokonaan palokunnan tehtävien ulkopuolelta. Joukkueen jäsenet voivat sopia keskenään tehtävien suorittajat ja suoritusjärjestyksen. Tehtäviä voi suorittaa yhtäaikaisesti eli kaikkien joukkueen jäsenten ei välttämättä tarvitse osallistua jokaisen tehtävän suorittamiseen.

Kilpailussa ratkaisee suoritusaika. Aika päättyy, kun kaikki radalla olevat tehtävät on suoritettu hyväksytysti ja koko joukkue on ylittänyt maalilinjan. Kullakin rastilla tehtävää valvova tuomari laskee kädessään olevan lipun merkiksi hyväksytystä suorituksesta. Radalla käytettävä kokonaisaika on 10 minuuttia / joukkue.

Mimmin maljan voitto kotiin!

Lauantaina 21.4 miteltiin palokuntanaisten kilpailu Mimmin malja Kaidanojan kartanolla Pöytyällä. Kilpailu oli kahden liiton yhdessä järjestämä: LSPeL ja Hämeen pelastusliitto (HPL). Taitoja mitattiin viidellä tehtävärastilla. Nopein suoritusaika ratkaisi voittajan.

Kilpailussa oli 13 kolmen hengen joukkuetta.

Palkintosijoitukset:
1. Porin VPK ajalla 2.53
2. Naantalin VPK ajalla 2.57
3. Ylöjärven VPK ajalla 3.49

Porin VPK:n joukkueessa kilpailivat Miia Ruusulaakso, Taina Saari ja Eliisa Ohrankämmen. Onnittelut hienosta suorituksesta!

Miia, Taina ja Eliisa mitaleineen ja pokaaleineen tyylikkäissä asuissa

Kevätkokous

Palokunnan kevätkokouksessa käsiteltiin sääntöjen määrämät asiat.

Lisäksi Hälytysosastoon siirrettiin kolme jäsentä Nuoriso-osastosta.

Kuvassa vasemmalta Hälytysosaston johtaja Lauri Turtola, Nuoriso-osaston johtaja Jani Marjakoski ja nuoret Teemu Uusi-Rantala ja Arttu Vainio. Kuvasta puuttuu kolmas siirretty jäsen, Leevi Leino.

Kokouksen yhteydessä luovutettiin myös Eino Salosen malja Joonas Kekille ja Palolassen malja Juha Veräväiselle. Edellinen päällystötyskentelystä ja jälkimmäinen hallitustyöskentelystä.

Joonas Kekki

Juha Veräväinen