LSPeL kilpailupäivä Nousiaisissa

Nuoriso-osaston joukkue Tuomas Hakala, Teemu Auvinen ja Hermanni Väisänen kisailivat pronssia liiton tietokilpailussa Nousiaisissa 26.5.

Hopea jäi kahden pisteen päähän ja kulta viiden. Tieto-taito -merkkiäkin yritettiin, mutta tieto-osuuden läpäisy jäi yhdestä pisteestä kiinni. Tämän jälkeen kilpailija ei saa edes yrittää läpäistä taito-osuutta.

Pekka Kari kunniakapellimestariksi

Porin VPK:n hallituksen päätöksellä dir.mus. Pekka Kari nimitettiin soittokunnan kunniakapellimestariksi. Nimitys julkistettiin 17.5.2013 Porin Lyseosalissa järjestetyn Porin VPK:n 150-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä.

Pekka Kari on liittynyt Porin Vapaaehtoiseen Palokuntaan jo vuonna 1947. Soittokunta-osaston lisäksi hän osallistui jäsenyytensä alkuvuosikymmeninä myös 6. joukkueen toimintaan. Kari on ollut VPK:n hallituksen jäsen kaikkiaan 25 vuotta.

Soittokunnan kapellimestariksi Pekka Kari valittiin vuonna 1974. Hänen johdollaan soittokunta kehittyi säännöllisen harjoittelun ja kouluttautumisen kautta tavoitteellisesti toimivaksi orkesteriksi, jonka merkitys ja arvo tunnetaan Porin kaupungissa ja sen ympäristössä. Soittokunnan kapellimestarina Pekka Kari onkin synnyttänyt vahvan ja vuorovaikutusta ilmentävän ilmapiirin alueen musiikkielämään. Kari oli myös vuonna 1982 perustamassa Porin Nuorisopuhallinorkesteria, joka jatkaa toimintaansa edelleen Porin Nuorisosoittokunnan nimellä. Tasavallan presidentti myönsi vuonna 1990 Pekka Karille director musices -arvonimen.

Pekka Karin 60-vuotistaiteilijajuhlaa vietettiin soittokunnan konsertin yhteydessä vuonna 2009. Vuoden 2010 lopussa Pekka Kari luopui soittokunnan pääkapellimestarin toimesta, mutta Kari jatkaa edelleen tiiviisti soittokunnassa soittajana ja varakapellimestarina sekä soittokunnan johtokunnan jäsenenä.