Klubitoimikunnan toimintakertomus 2016

Kokoukset

Kulunut vuosi oli Klubitoimikunnan 129.  Kokouksia on pidetty kuukauden 1. maanantaina yhteensä 11 kertaa.

Jäsenet

Klubitoimikuntaan ovat kuuluneet puheenjohtajana Petri Vallin Esikunnasta Matti Kraapo, Pertti Koponen ja Ari Lehtimäki sihteerinä,  Hallituksesta Tarja Hakanen, Hälytysosastosta Mikko Jönkkäri, Lauri Turtola ja Esa Ilkka varapuheenjohtajana, Naisosastosta Pirjo Soini, Nuoriso-osastosta Jani Marjakoski, Soittokunnasta Markku Ollila ja Teija Takala, Tukiosastosta Jouko Nurmén ja Juha Nurminen.

Tilaisuudet

Tulimeriristeilyn kuljetuksen ja myynnin organisointi tammikuussa

Laskiaistiistain 9.2.2016 marssiin osallistui n. 80 henkilöä. Torilla oli runsaasti väkeä, esiintymislavana käytettiin Satakieli –lavaa johon oltiin tyytyväisiä.  Marssin jälkeen nautittiin naisosaston järjestämästä kahvi/kaakao- ja pullatarjoilusta.

Salomonkalliolla 21.2 liiton talvipäivänä oli raivausautomme RSA 145 esittelyssä. Tilaisuuteen osallistui meiltä 3 henkilöä.

Alueen Förskottivappuun Uudenkoiviston VPK:n talolla 16.4 osallistui meiltä 8 henkilöä, yhteensä osallistujia oli n. 50.

15.6 järjestettiin VPK:n lauluilta, joka sujui mukavasti Markku Ollilan vetämänä.

Liiton järjestämään Eloristeilyyn Viking Gracella 26.-27.8 osallistui meiltä 9 henkilöä.

Naisosaston järjestämään Porin päivän myyjäisiin osallistuttiin avustamalla katoksen pystytyksessä, kattiloiden haussa. Nuoriso-osasto ja hälytysosasto esittelivät kalustoa ja Soittokunta musisoi yleisön iloksi.

Olavi Virta –musikaalia oltiin kuuntelemassa 1.10 20 jäsenen voimin.

Päivä paloasemalla järjestettiin 26.11 johon osallistuttiin eri toimipisteissä.

3.12 lasten-/ koko perheen joulujuhla pidettiin perinteisesti PK:ssa, jossa esiintyivät ja leikittivät lapsia Vihreän teatterin nuoret. Lapsia oli juhlassa 19.

18.11 vietettiin Klubilaisten omaa ”joulua” Porin teatterissa esityksessä ”Avioliitto simulaattori”.

Klubitoimikunta kiittää tilaisuuksiin osallistuneita jäseniä sekä hyvästä yhteistyöstä eri osastojen kanssa.

 

Petri Vallin                                            Ari Lehtimäki

Puheenjohtaja                                     Sihteeri

Esikunnan toimintakertomus 2016

YLEISTÄ

Esikunta on jatkanut johtosääntönsä mukaista toimintaa. Vuosi 2016 oli Esikunnan 60. toimintavuosi. 60-vuotisjuhla pidettiin Kerhohuoneella 24.10. Juhlasta on tarkemmin tuonnempana.

Osaston tarkoituksena on vapaaehtoisen palokuntaperinteen ja -hengen vaaliminen ja kehittäminen sekä VPK – toiminnan tukeminen parhaan kykynsä mukaan.

Toimintakertomusta täydentäviä yksityiskohtaisia tilasto- ym. tietoja on apulaissihteeri Teuvo Kaapelin laatimissa liitteissä.

JÄSENISTÖ

Esikunnassa oli vuoden lopussa15 jäsentä, joista toimintaan aktiivisesti osallistui lähes kaikki. Vanhin jäsenemme on Mauno Salminen, nuorin Marko Koponen. Osaston keski-ikä oli 74,87 vuotta.

Esikunnan jäsen Veikko Rosenholm poistui keskuudestamme 18.12.2015. Ikää Veikolla oli 87 vuotta, VPK:hon hän kuului 38 vuotta. VPK:n kevätkokous kunnioitti Veikon muistoa viettämällä hiljaisen hetken, jonka jälkeen Soittokunta esitti hymnin. Siunaus- ja muistotilaisuudessa Esikunnasta paikalla olivat Matti Kraapo, Pertti Koponen ja Kauko Salonen.

Merkkipäiviään viettivät 12.3. Marko Koponen (50 v), Pertti Koponen 25.5. (75 v) ja 15.7. Teuvo Kaapeli, joka täytti 80 vuotta. Esikunnan jäsenistä Matti Kraapo on palokunnan kunniapäällikkö ja Altti Lehtola kunniajäsen.

Osaston esityksestä Hallitus vahvisti pieniä muutoksia Esikunnan johtosääntöön. Tärkeimpänä on maininta, jonka mukaan Hallitus nimittää Esikuntaan henkilöitä, joista osasto on tehnyt esityksen.

KOKOUKSET

Esikuntalaisia on osastona ja jäseninä osallistunut n. 50 eri oman toimintansa, VPK:n yhteisiin tai sidosryhmätapahtumiin kooten niistä yhteensä 1563 harrastustuntia. Kuukausikokouksia on ollut 8 kertaa kesän ja joulukuun mennessä muissa aktiviteeteissä. Osanottajia oli yleensä 10 – 12 veteraania, joten osallistumisprosentti on kiitettävän korkea.

11.10. pidetty kuukausikokous oli samalla osaston oma syyskokous. Kokouksen aluksi Pertti Kauppila esitteli PK:n uusitun ravintolasalin ja tarjosi lounaan Brunssi-lounasravintolassa. Aikaisempien suunnitelmien mukaan osaston johtajaksi päätettiin esittää Lauri Lempistä, minkä esityksen Hallitus sittemmin vahvisti. Varajohtajaksi valittiin Matti Kraapo, sihteeriksi Ari Lehtimäki ja varasihteeriksi Teuvo Kaapeli. Kahvikassasta, tila- ja autovarauksista huolehtii Ari Lehtimäki. Luonnollisesti esikuntalaisia osallistui VPK:n kevät- ja syyskokoukseen.

MUU TOIMINTA, VIERAILUT JA RETKET

Talkooapua on annettu entiseen tapaan: Oman panoksensa Esikunta on antanut Laskiaismarssin ja Porin Päivän myyjäisten valmisteluissa sekä Päivä Paloasemalla -tapahtumassa. Pertti Koponen on tunnollisesti osallistunut kiinteistönhuoltoon ja Teuvo Kaapeli on huolehtinut, että Kerhohuoneen seinäkello jaksaa raksuttaa ja mitata myös tulevaa aikaa.

Seuraavassa on tapahtumat esitetty kuukausittain aikajärjestyksessä. Tapahtumien kutsut ja ohjelmat ovat pöytäkirjojen liitteinä.

8.2.               Soihtutalkoot: Pertti Koponen oli jo tehnyt työn, joten valmiit soihdut vain nostettiin autoon.

9.2.               Laskiaismarssissa Pertti ja Marko Koponen osallistuivat liikenteenohjaukseen.

21.2.             LSPeL:n Porin toiminta-alueen ulkoilupäivään Salomonkalliolla osallistui Tapio Vuorenmaa

2.4.               VPK:n kevätkokouksessa Kerhohuoneella luovutettiin kunniapäällikkö Matti Kraapolle 65-vuotis- ja kunniajäsen Altti Lehtolalle 50-vuotispalvelus-vuosimerkit. Lisäksi Esikunnasta kokoukseen osallistui monialasihteeri Ari Lehtimäki.

27.4.             Vuonna 2014 aloitetun Pori – Tampere – Turku–veteraanitapaamisen isäntävuorossa oli Pori. Perinteisten tervetuliaissämpyläkahvien siirryttiin Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueelle. Vastuupalomestari Ari Uimonen esitteli auditoriossa aluetta, jota sitten kierrettiin bussilla ja tarvittaessa jalkauduttiin.

Lounas nautittiin Ravintola Lennossa, jonka jälkeen palattiin omalle tontille ”palkittuun pihapiiriin” tutustuen. Pertti Kauppila esitteli ravintolan tilat ja kertoi toiminnasta, jonka jälkeen käväistiin muistomerkillä ”Kertomaton historia”, jota Lauri Lempinen esitteli. Benzin tallin ja kalustohallikierroksen jälkeen saunottiin ja nautittiin makkaraa ja virvokkeita.

Omaa väkeä osallistuivat Tarja Hakanen, Matti Kraapo, Altti Lehtola, Kauko Salonen, Pertti Koponen, Ari Lehtimäki, Tapio Vuorenmaa ja Lauri Lempinen. Tamperelaisia oli yhdeksän ja turkulaisia seitsemän henkeä.

19.5.             LSPeL:n Porin toiminta-alueen veteraanipäivää vietettiin Reposaaressa. Esikunnasta paikalla olivat Matti Kraapo, Marko Koponen,  Ari Lehtimäki, Altti Lehtola, Lauri Lempinen ja Tapio Vuorenmaa. Kaikkiaan osanottajia oli nelisenkymmentä noin kymmenestä palokunnasta.

1.6.               Kesäkuun ensimmäisenä päivänä tuli kuluneeksi 90 vuotta siitä, kun Yrjö Kallionpää aloitti virkauransa kaupungin palkkaamana Porin VPK:n autonkuljettajana. Vakiintuneen sanonnan mukaan kyseistä päivää pidetään Porin vakinaisen palokunnan/Porin palolaitoksen perustamispäivänä. Palokersantiksi VPK:n hallinto nimitti hänet jo samana kesänä 13.7.

Tapahtuman kunniaksi järjestettiin ruiskumestari Yrjö Kallionpään haudalla kunnianosoitus, jonka aloitti Porin VPK:n Soittokunnan kvartetti esittämällä Kothenin hymnin. Kvartetissa soittivat Markku Ollila, Heikki ja Teija Takala sekä Juho Nordman.

Omaisten kukat laskivat Yrjö Kallionpään pojanpoika Hannu Kallionpää vaimonsa Maijun kera. Samassa haudassa lepää myös Hannun paloesimiesisä Jorma, jonka kuolemasta samana päivänä tuli kuluneeksi 20 vuotta.

Porin kaupungin ja Satakunnan pelastuslaitoksen kukat laskivat apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus ja aluepalopäällikkö Petri Ekberg.

Porin VPK:aa tilaisuudessa edustivat kunniapäällikkö Matti Kraapo, kunniapuheenjohtaja Antero Luonila, puheenjohtaja Tarja Hakanen ja palokunnanpäällikkö Mikko Jönkkäri.

Porin palolaitoksen veteraanien delegaatioon kuuluivat Esko Ylikylä, puheenjohtaja Tapio Kumpulainen ja Lauri Lempinen, joka vastasi tilaisuuden suunnittelusta ja yhteydenpidosta eri osapuolten kanssa.

Käppärän hautausmaalta siirryttiin kahvitilaisuuteen VPK:n Kerhohuoneelle, johon oli paljastettu Suomen, Porin VPK:n ja Satakunnan pelastuslaitoksen liput.

Porin kaupungin ja Satakunnan pelastuslaitoksen tervehdykset esittivät apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus ja aluepalopäällikkö Petri Ekberg.

Porin VPK:n ja Porin palolaitoksen veteraanien tervehdykset esittivät kunniapäällikkö Matti Kraapo ja puheenjohtaja Tapio Kumpulainen. Omaisten puolesta tilaisuuden järjestämisestä kiitti Hannu Kallionpää.

Tilaisuudesta on selostus kuvineen ja Kraapon ja Kumpulaisen VPK:n puheenvuoroineen VPK:n nettisivujen lisäksi Porin palolaitoksen veteraanien Kekäle-lehdessä, jossa on myös Hannu Kallionpään kiitossanat.

9.6.               Tehtiin Porin palolaitoksen veteraanien kesäretki Kokemäki – Huittinen suunnalle.

Esikunnasta mukana olivat Matti Kraapo, Teuvo Kaapeli, Tapio Vuorenmaa, Kauko Salonen ja Lauri Lempinen

15.6.             Klubitoimikunnan järjestämää ja Soittokunnan tahdittamaa lauluiltaa palokunnan pihalla helli jopa liiankin lämmin sää. Matti Kraapo ja Lauri Lempinen lauloivat, Pertti Koponen nautti lisälämmöstä makkaran grillaajana.

4.8.               Oli Kaarinan VPK:n vuoro isännöidä porilaisia ja salolaisia veteraaniveljiään. Tulokahvien lomassa kuultiin palokunnan vesihuoltoryhmän roolista alueellisessa toiminnassa sekä tutustuttiin kalustoon.

Puoliltapäivin siirryttiin Ruissaloon, jossa syötiin ja saunottiin, nautittiin yhdessäolosta ja parannettiin maailmaa, kuten kutsussa todettiin. Sateinen päivä kirkastui vähitellen aurinkoiseksi, joten makkaran lisäksi voitiin ulkosalla nauttia myös merituulen raikkaudesta.

Reissussa rähjääntymättä olivat Matti Kraapo, Kauko Salnen, Teuvo Kaapeli, Pertti Koponen, Ari Lehtimäki ja Lauri Lempinen.

9.8.               Kilpailupäivä aloitettiin yhteisellä omakustanteisella ruokailulla. Kilpailu suoritettiin Hevosluodossa. Osanottajia oli yhteensä 9, ja kolmen parhaan järjestys oli Pertti Kauppila,  Ari Lehtimäki ja Teuvo Kaapeli. Kilpailun jälkeen päivitettiin Takkahuoneessa ajankohtaiset asiat ja osa jaksoi vielä saunoakin.

25.8.             Oli LSPeL:n veteraanipäivä Caribia -kylpylässä Turussa. Paikalla oli pitkälti kolmatta sataa palokuntaveteraania. Alue oli taas järjestänyt yhteiskuljetuksen. Matti Kraapon, Altti Lehtolan, Kauko Salosen, Teuvo Kaapelin ja Pertti Koposen lisäksi tilaisuuteen osallistuivat myös Tarja Hakanen ja Pirjo Soini.

14.9.             Nakkilan veteraanit oli kutsunut Pihlavan ja Porin VPK-veteraanit kesäpaikkaansa Praasuun Kokemäenjoen rannalle. Matti Kraapo, Altti Lehtola, Teuvo Kaapeli, Kauko Salonen, Ari Lehtimäki ja Lauri Lempinen olivat matkassa. Sovittiin, että vuonna 2017 isäntinä toimii Pihlavan veteraanit ja seuraavana vuonna Esikunta.

24.9.             Vietettiin Porin päivää. Esikunta huolehti edelleen soppatykkien kuljetuksista.

19.10.          Teuvo Kaapeli, Kauko Salonen ja Pertti Koponen suorittivat  AS1 (alkusammutus) koulutuksen ja saivat sertifikaatin tästä viideksi vuodeksi.

20.10.          Vietettiin Esikunnan 60-vuotisjuhlaa Kerhohuoneella. Osastonjohtaja, kunniapäällikkö Matti Kraapo kertoi tervehdyssanoissaan Esikuntaa edeltävistä vaiheista ja osaston perustamisesta sekä nykytoiminnasta. Puhe on julkaistu VPK:n nettisivuilla ja Porin palolaitoksen veteraanien Kekäle-lehdessä.

VPK:n oman väen lisäksi juhlaan oli kutsuttu Satakunnan pelastuslaitoksen johtoa sekä Porin palolaitoksen veteraanien edustajia. ”Pitkämatkaisia” kunniavieraita olivat VPK:n perustajan Anders Axel Anderssonin pojanpojanpoika Esko Antti-Poika Tuula-puolisoineen ja Porin pormestari ja VPK:n kunniapäällikkö, vapaaherra Harald von Hellensin pojanpoika Sten von Hellens puolisonsa Marja-Leena Koskelinin kanssa. Juhlan kulkua ohjaili Lauri Lempinen.

Tilaisuuden musiikista vastasi VPK:n Soittokunnan Brankkarikvartetti, jossa soittivat Heikki ja Teija Takala sekä Minna Tiihonen ja Saana Pulkkinen.

Juhlapuheen piti Satakunnan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Pekka Tähtinen. Tähtinen korosti, että vietettävän juhlan kohteena ovat tämän päivän esikuntalaisten lisäksi myös laajemmin vuosien varrella palokuntaharrastuksessa toimineet. Puhuja tähdensi, miten toimivassa yhteisössä eri osastot, nuoret ja vanhat, voivat laajalla yhteistoiminnalla saada paljon aikaiseksi ja täten vahvistaa toimintapiirinsä yhteisiä päämääriä. Erityistä mielihyvää Tähtinen tunsi Porin VPK:n Esikunnan ja Porin palolaitoksen veteraanien hyvästä yhteistyöstä ja –hengestä todeten sen olevan oivallinen esimerkki tämän päivän työikäisille.

Vapaan sanan aikana juhlivaa Esikuntaa tervehtivät lennonjohtaja Esko Antti-Poika, valtiotieteen maisteri Sten von Hellens, VPK:n puheenjohtaja Tarja Hakanen, ravintoloitsija Pertti Kauppila ja Porin palolaitoksen veteraanien puheenjohtaja Tapio Kumpulainen. Pertti Kauppila muisti juhlivaa osastoa huomattavalla toiminta-avustuksella.

Juhla päätettiin VPK:n Naisosaston tarjoamaan herkulliseen juhla-ateriaan, jonka kruunasi 60-vuotiskakku kahvin kera.

12.11.          Pidettiin VPK:n syyskokous Kerhohuoneella, paikalla olivat esikunnasta Matti Kraapo, Altti Lehtola, Teuvo Kaapeli, Kauko Salonen, Teuvo Kaapeli, Pertti Koponen, Ari Lehtimäki ja Lauri Lempinen.

.26.11.          Päivä Paloasemalla –tapahtumassa  Ari Lehtimäki, Tapio Vuorenmaa, Pertti Koponen ja Kauko Salonen  ottivat portilla vieraat vastaan, jakoivat tehtävälaput ja huolehtivat kävijöiden tilastoinnista. Matti Kraapo esitteli Benziä ja oli tapahtuman juontaja Matti Salon haastateltavana.

3.12.            VPK:n koko perheen joulujuhlassa joulupukkina oli Pertti Koponen, (Huomaa: Salainen tieto!).

13.12.          Jouluruokailuun Porin palolaitoksen Veteraanien kanssa osallistui kaikkiaan 75 henkeä, joista esikuntalaisia ja heidän kutsumiaan oli 25 ja palolaitoksen veteraaneja ja heidän kutsuvieraitaan 50 henkeä. Ari Lehtimäki ja Lauri Lempinen junailivat kutsut ja arpajaiset ja tilaisuuden kulun. 

OSASTON TOIMIHENKILÖT JA EDUSTUKSET

–       Johtaja, kunniapäällikkö Matti Kraapo

–       Varajohtaja Lauri Lempinen

–       Sihteeri Ari Lehtimäki

–       Apulaissihteeri Teuvo Kaapeli

–       Kahvikassan hoitaja Ari Lehtimäki

–       VPK:n Hallituksen sihteeri, Ari Lehtimäki,

–       Klubitoimikunta, Matti Kraapo, kutsuttuina Pertti Koponen ja  Ari Lehtimäki, joka toimi Klubin sihteerinä

–       Porin Vapaapalokuntien yhdistys, Ari Lehtimäki

–       LSPeL:n veteraanityövaliokunnassa Matti Kraapo toimi Porin aluetoimikunnan edustajana.

–       LSPeL:n aluetoimikunta kutsui Matti Kraapon veteraanityön kunniajäseneksi

–       LSPeL:n Porin toiminta-alueen veteraanien aluetoimikunnan sihteeri Tapio Vuorenmaa, hallituksessa Matti  Kraapo ja Teuvo Kaapeli.

–       Teuvo Kaapeli ja Altti Lehtola ovat osallistuneet eri yhteisöjen kokouksiin

Soittokunnan toimintakertomus 2016

Soittokunnan toiminta vuonna 2016 jatkui perinteisesti soittotaidon ja yhteissoiton kehittämisen sekä esiintymisten ja yhteisen toiminnan merkeissä. Soittokunta on yksi Porin VPK:n kuudesta osastosta ja toimii samalla Otsolan kansalaisopiston musiikkiopetuksen kurssina.

Soittokunnan koulutuksesta ja johtamisesta vastasi kapellimestari Markku Ollila, joka toimi myös osastonjohtajana. Varakapellimestareina olivat Heikki Takala ja kunniakapellimestari Pekka Kari.

Johtokunnan jäseninä toimivat Megumi Asano-Ulmonen, Saana Pulkkinen, Heikki Takala, Teija Takala ja Juho Nordman. Johtokunnan puheenjohtajana toimi Heikki Takala, varapuheenjohtajana Juho Norman, sihteerinä, rahastonhoitajana ja nuotistonhoitajana Teija Takala, kalustonhoitajana Juho Nordman ja puvustonhoitajana Saana Pulkkinen.

Soittokunnan jäsenmäärä oli toimintavuoden lopussa 34. Soittajien osallistumisaktiivisuus ja sitoutuminen toimintaan on ollut hyvä. Vuoden harrastustuntien yhteismäärä oli 3036 tuntia. Harjoituskertoja oli 44 ja soittokeikkoja oli yhteensä 15. Saksofonikvartetti ”Brankkarikvartetti” jatkoi toimintaansa, harjoitteli 11 kertaa ja esiintyi neljä kertaa. Rumpukoulu jatkoi toimintaansa kevätkaudella Pekka Karin johdolla. Oppilasmäärä oli 4 henkeä. Harjoituskertoja heillä oli 10 ja esiintymisiä kaksi.

Vuosi 2016 oli soittokunnan 132. toimintavuosi. Vuoteen kuuluivat oman VPK:n perinteiset tilaisuudet: laskiaismarssi, yhteiset kokoukset, Porin päivän pihasoitto, Päivä palokunnassa-tapahtuma ja koko perheen joulujuhla. Huhtikuussa pidettiin Palmgren-konservatorion salissa kevätkonsertti ”Kevättä rinnassa”. Valtakunnallista puhallinmusiikin päivää vietettiin esiintymällä torilla Satakieli-lavalla. Kesäkuussa järjestettiin oman VPK:n pihassa lauluilta. Muut esiintymiset olivatkin muiden tahojen tilauksista järjestettyjä.

Otsolan kevätnäytöksessä Nakkilassa soitettiin huhtikuussa. Heinäkuussa vierailtiin palokuntanuorten leirillä Halikossa ja elokuun lopussa soitettiin Satasoiton konsertti Kokemäellä.

Vuoden viimeinen soittokunnan keikka oli kaupungin kulttuuritoimen järjestämä uuden vuoden vastaanotto raatihuoneella. Tämä tilaisuus on VPK:n soittokunnan osalta joka toinen vuosi toistuva perinne monien vuosien ajalta.

Brankkarikvartetin ohjelma oli melko vähäistä. Diakonialaitoksen Diavire-hoitokodissa soitettiin vanhuksille kesäkuussa. Loppuvuodesta esiinnyttiin Esikunnan 80-v.juhlissa, eräillä  60-v.syntymäpäivillä ja Ulvilassa järjestetyssä muistotilaisuudessa.

Edellisen vuoden aikana aloiteltu ja vähän tahmeasti liikkeelle lähtenyt yhteistyö Meri-Porin soittokunnan kanssa ei lopulta saanut jatkoa kertomusvuodelle. Sen sijaan Palmgren-konservatorion A-orkesterin kanssa odotetaan yhteistyön viriävän tulevana vuonna.

Seuraavan toimintavuoden haasteisiin lähdetään edelleen kapellimestari Markku Ollilan johdolla. Soittokunta haluaa jatkaa uutta oppivana ja kehittyvänä puhallinorkesterina.

Esitämme lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta Soittokunnan jäsenille, Porin VPK:n hallinnolle sekä kaikille muille VPK:n jäsenille, jotka ovat osaltaan auttaneet Soittokunnan toimintaa.

Markku Ollila, soittokunnan johtaja

Heikki Takala, puheenjohtaja

Naisosaston toimintakertomus 2016

Taas on työntäyteinen vuosi takana. Paljon on opittu uutta ja kerrattu vanhaa, siivottu sekä muonitettu.

Vuonna 2016 lääninleiri pidettiin Halikossa.

Osaston jäsenet

31.12.2016 jäseniä oli 20 henkilöä.

Osastosta erosi 2 jäsentä ja erotettiin 1 jäsen vähäisen osallistumisen vuoksi.

 • Osaston kokoukset

Naistyötoimikunta kokoontui 4 kertaa, joista kirjattiin 51 pykälää, sekä yksi kokous, josta laadittiin muistio.

 • Osaston toimihenkilöt

Osaston johtaja                                  Pirjo Soini

Sihteeri/varajohtaja                             Anna-Maija Haanpää

Rahastonhoitaja                                  Tarja Hakanen

Emännät                                              Seija Milan, Pirkko Sahi, 30.10.16 asti

Taloudenhoitaja                                  Pirjo Soini

Leikekirjanhoitaja                                Miia Ruusulaakso

Hakarekisterin hoitaja                         Tarja Hakanen

 • Naistyötoimikunta

Varsinaiset jäsenet                            Pirjo Soini, Anita Luonila, Sirpa Tanninen, Miia                                                                                Ruusulaakso ja Taina Saari

Varajäsenet:                                      Anna-Maija Haanpää ja Eliisa Ohrankämmen

 • Edustus

Hallitus:                                              Tarja Hakanen

Klubitoimikunta:                                   Tarja Hakanen ja Pirjo Soini

LSPeL:n leirikeittiötyöryhmä:              Pirjo Soini

Porin toiminta-alue:                             Eliisa Ohrankämmen, varapuheenjohtaja sekä                                                                               sihteeri

LSPeL:n syyskokous                         Tarja Hakanen, Pirjo Soini

Spekin palokuntanaisten verkostoseminaari

Miia Ruusulaakso, Eliisa Ohrankämmen ja Taina                                                                             Saari

 

 • Koulutus ja valistus

Kerhoiltojen yhteydessä on pidetty oppitunteja 11 kertaa mm. ensiapua, hälytysmuonitusta ja kiinalaista lääketiedettä

Eliisa Ohrankämmen on antanut koulutusapua Noormarkun VPK:n varhaisnuorille.

Leena Mäkinen toimii LSPeL:n hygieniakouluttajana.

Naisosastolaiset ovat osallistuneet VPK:n valistusryhmän toimintaan mm. Päivä Paloasemalla- tapahtumassa ja 112 päivään.

Osallistuimme alueen naisten yhteisharjoitukseen harjoitus alueella.

 • Huomionosoitukset

70 v täytti Pirjo Soini, lahjakortti  ja Eila Partanen, kukkatervehdys

60 v täytti Anna-Maija Haanpää, lahjakortti

Muistimme tulipalossa kotinsa menettäneen perhettä.

Muita huomionosoituksia 1 kpl

Aktiivisuudesta Pirjo Soini

 • Myyjäiset ja muonitukset

Perinteiset Porin päivän myyjäiset pidettiin hernekeiton, ohranryynivellin, rusinasopan ym. leivonnaisten merkeissä.

Hälytysmuonituksia oli 5 kertaa.

Talkoo muonituksia ja kahvituksia yhteensä 41 kertaa

Varainhankintaa;

Winnovan Saanko pelastaa tapahtumassa puffetti

Porin Päivä myyjäiset,

Palolaitoksen veteraanien ja esikunnan jouluruokailu 75 hlö.

Aluetoimikunnan jouluruokailu 10 hlö.

Esikunnan 60v juhlalounas, 40  hlö.

 • Muu toiminta

Osallistuimme

 • Tulimeriristeilylle
 • Laskiaismarssille; marssien ja muonittaen
 • Porin alueen naisten kevätseminaari
 • Alueen järjestämään elo-laivaristeilylle
 • VPK:n sekä Porin alueen kevät- ja syyskokouksiin
 • Nuorten palokuntaleirille Halikossa, 3 jäsentä
 • Alueen saunailtaan Ulvilan Loimarannassa
 • Ulkoilu ja uintipäivään, Yyterin kylpylään
 • Osaston pikkujoulu vietettiin Porin VPK: n takkahuoneen saunatiloissa.
 • PK:ssa koko perheen joulujuhlaan
 • Alueen syyskokoukseen Luvian VPK:lla
 • Opintopäiville Lahdessa
 • SM-IInes kilpailuun Jyväskylässä

Kerhoiltoja pidettiin 21 kertaa.

Harrastustunteja kertyi yhteensä 2010 tuntia, siivoustunteja 595.

Osastoamme ovat taloudellisesti  tukeneet Liisa ja Pertti Kauppila

Kevätkauden päättäjäiset pidettiin Eila ja Tauno Partasella ja syyskausi aloitettiin Vuokko ja Matti Kraapon mökillä. Kiitokset heille!

 

Kiitokset yhteistyöstä Porin VPK:lle

 

VPK:n Naisosasto

Naistyötoimikunta

Tukiosaston toimintakertomus 2016

YLEISTÄ

Tukiosaston toiminnan painopiste on ollut VPK:n Valistusryhmän työn tukeminen ja VPK.n yhteisten tehtävien hoitaminen. Osaston jäsenten vahvuus on kokemus VPK -toiminnasta sekä pelastusalan vankka ammatillinen osaaminen.

UUSI JOHTOSÄÄNTÖ

VPK:n Hallitus hyväksyi viime keväällä Tukiosaston uuden johtosäännön, joka tulee voimaan 1.1.2017. Siinä todetaan, että Tukiosaston tehtävänä on tukea VPK:n muiden osastojen, sekä Klubitoimikunnan ja Valistusryhmän toimintaa. Osaston jäsenten asiantuntemusta hyödynnetään VPK:n yhteisten tehtävien hoitamisessa.

OMA TOIMINTA

Kevätkaudella käytiin Pelastuslaitoksella kuuntelemassa Ilkka Vastamaan esitelmää ajankohtaisista pelastusalan asioista. Valistusmestari Heikki Vähtäri piti oppitunnin turvallisuusviestinnästä. Syksyllä autettiin Naisosastoa Porin päivän järjestelyissä. Osallistuttiin alkusammutuskoulutukseen (AS 1).

Joulukuussa pidettiin toimintavuoden päätöstilaisuus. Tukiosaston 20-vuotistapahtuma siirrettiin seuraavalla vuodelle.

TOIMINTA VPK:N YHTEISTEN ASIOIDEN HOITAMISESSA

Tuula Toivanen on toiminut Nuoriso-osaston kouluttajana, VPK:n Hallituksen jäsenenä ja Klubitoimikunnan jäsenenä.

Heikki Vähtäri on Valistusryhmän valistusmestari.

Jouko Nurmén on Klubitoimikunnan jäsen ja Juha Nurminen kutsuttu jäsen.

Antero Luonila on toiminut VPK:n tiedottajana, Valistusryhmän sihteerinä sekä VPK:n toiminnantarkastajan varamiehenä.

Kari Lattu oli kuolemaansa asti Valistusryhmän asiantuntija.

Esa Heino on toiminut VPK:n tapahtumissa järjestysmiestehtävissä.

JÄSENISTÖ JA TOIMIHENKILÖT

Vuoden lopulla jäsenmäärä oli 22 (v 2015 26) henkeä.

Tukiosastolaisille kertyi yhteensä 819 (v 2015 776) harrastustuntia, josta Valistusryhmässä toimintaa oli 400 (v 2015 359) tuntia.

Osaston johtajana on toiminut Jouko Nurmén, varajohtajana Heikki Vähtäri ja sihteereinä Juha Nurminen ja Antero Luonila.

Nuoriso-osaston toimintakertomus 2016

Nuoriso-osaston vahvuus oli vuoden alussa 22 nuorta ja 11 kouluttajaa ja

vuoden lopussa 20 nuorta ja 11 kouluttajaa. Vuoden aikana osastosta siirtyi yksi nuori Hälytysosastoon.

Osasto kokoontui 44 keskiviikkoharjoituksiin kertaa ja muita tilaisuuksia oli 18 kpl.

Keskiviikkoharjoituksissa oli vuoden aikana yhteensä 746 osallistujaa ja muissa tilaisuuksissa 97 osallistujaa. Tunteja yhteensä keskiviikko harjoituksissa 3071 ja muissa tilaisuuksissa 1493.

Osasto osallistui vuonna 2016 Porin alueen palokuntanuorten toimintaan:

– Sählyturnaus

– Tietokilpailu

– Kevätretki Caribian kylpylään

– Alueleiri Pihlavassa

– Kalusto- ja tietokilpailu

– 10-tehtäväkilpailu

– Alueen elokuvailtaan

– Nuorten joulujuhla Uusikoivistolla

LSPeL:n toimintaan:

– Leiri Halikossa

 

Jani Marjakoski

Nuoriso-osaston johtaja 2016