Soittokunnan toimintakertomus 2017

 

Soittokunnan toiminta vuonna 2017 jatkui perinteisesti soittotaidon ja yhteissoiton kehittämisen sekä esiintymisten ja yhteisen toiminnan merkeissä. Soittokunta on yksi Porin VPK:n kuudesta osastosta ja toimii samalla Otsolan kansalaisopiston musiikkiopetuksen kurssina.

Soittokunnan koulutuksesta ja johtamisesta vastasi kapellimestari Markku Ollila, joka toimi myös osastonjohtajana. Varakapellimestarina oli Heikki Takala.

Johtokunnan jäseninä toimivat Megumi Asano-Ulmonen, Saana Pulkkinen, Heikki Takala, Teija Takala ja Juho Nordman. Johtokunnan puheenjohtajana toimi Heikki Takala, varapuheenjohtajana Juho Norman, sihteerinä, rahastonhoitajana ja nuotistonhoitajana Teija Takala, kalustonhoitajana Juho Nordman ja puvustonhoitajana Saana Pulkkinen.

Soittokunnan jäsenmäärä oli toimintavuoden lopussa 36. Soittajien osallistumisaktiivisuus ja sitoutuminen toimintaan on ollut hyvä. Vuoden harrastustuntien yhteismäärä oli 3630 tuntia. Harjoituskertoja oli 45 ja soittokeikkoja oli yhteensä 17. Saksofonikvartetti ”Brankkarikvartetti” jatkoi toimintaansa, harjoitteli 8 kertaa ja esiintyi neljä kertaa. Rumpukoulu kokoontui periodiluonteisesti kaksi kertaa ulkopuolisen kouluttajan ohjaamana.

Vuosi 2017 oli soittokunnan 133. toimintavuosi. Soittokunta esiintymisiä ja tapahtumia olivat laskiaismarssi, kirkkokonsertti ”Samalla matkalla” Länsi-Porin kirkossa yhdessä kanttori Sakari Salmisen kanssa, Luonnon päivä Polsanluodossa pienryhminä ja koko orkesterin voimin, Satakunnan vapautumisen juhla, Kokemäen VPK:n 100-v.juhla, oman VPK:n lauluilta, Porin päivän soitto palokunnan pihassa, Sotaveteraaniliiton 60-v.juhla Harjavallassa, LSPeL:n VPK-soittokuntien yhteisleiri Silokalliolla, Jämijärven VPK:n 80-v.juhla, Palokunta-aiheisten kappaleiden äänitys, Toejoen koulun itsenäisyysjuhlat, Päivä palokunnassa-tapahtuma ja LSPeL:n itsenäisyysjuhla ”Suomi 100” Meriyyterissä sekä perinteiset oman palokunnan kokoukset.

Vuoden viimeinen soittokunnan keikka oli kaupungin kulttuuritoimen järjestämä joulurauhan julistus raatihuoneella. Tämä tilaisuus on VPK:n soittokunnan osalta joka toinen vuosi toistuva perinne monien vuosien ajalta.

Brankkarikvartetin ohjelmaan sisältyi Nuoriso-osaston 90-v.juhla, tuubisti-Markuksen lakkiaiset ja Luonnon päivä kesäkuussa. Diakonialaitoksen Diavire-hoitokodissa soitettiin vanhuksille marraskuussa.

Seuraavan toimintavuoden haasteisiin lähdetään edelleen kapellimestari Markku Ollilan johdolla. Soittokunta haluaa jatkaa uutta oppivana ja kehittyvänä puhallinorkesterina.

Esitämme lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta Soittokunnan jäsenille, Porin VPK:n hallinnolle sekä kaikille muille VPK:n jäsenille, jotka ovat osaltaan auttaneet Soittokunnan toimintaa.

 

Markku Ollila, soittokunnan johtaja

 

Heikki Takala, puheenjohtaja