90-vuotias Taisto sai apua porilaiselta talkooporukalta

Teksti ja kuvat: Radio Pori 1.10.2019

Villasen keräämä talkooporukka päätti laittaa Taiston pihan kuntoon

Porilainen 90-vuotias Taisto Lindqvist päätyi yllättäen hyväntekeväisyyden kohteeksi, kun Jarkko Villasen keräämä talkooporukka saapui paikalle tarjoten auttavaa kättä pihahommissa. Juttu lähti käyntiin Villasen bongatessa somesta kirjoituksen siitä, miten lähimmäistä ei enää auteta. Villanen keräsi työkavereitaan kasaan, ja lähti auttamaan somekirjoituksen tehneen ystävänsä naapuria, 90-vuotiasta Taistoa. Talkooporukka laittoi kolme motillista puita talvisäilytykseen, hakkasi halkoja, ajoi nurmikkoa ja siisti puskittuneen pihan. Idea lähti myös elämään Villasen työpaikalla LähiTapiolassa, yritys otti nimittäini tänä vuonna käyttöön palkallisen hyväntekeväisyysvapaan mahdollisuuden henkilöstölleen. 

– Olen itse rakentanut tämän talon 50-luvulla. Tämä apu on hienointa mitä voin saada, kertoo talonomistaja Taisto Lindqvist.

Talkooporukka kokee saavansa hyväntekeväisyydestä myös itselleen hyvän mielen, tempaukset ovat tuoneet myös vaihtelua  työpäiviin. Hyväntekeväisyyspäivää ei saatu ilman apuvoimia tehtyä valmiiksi, vaan yhtiö päätti haastaa vielä Porin Vapaaehtoisen Palokunnan mukaan Taiston luokse puhdistamaan rännit, joita hän ei itse ole päässyt puhdistamaan muutamaan vuoteen.

– Me lähdimme mukaan koska paikallinen hyväntekeminen ja auttaminen ovat meillekin tärkeitä teemoja, emme me tietenkään kaikkialle ehdi mutta aina kun on mahdollista, niin osallistumme tällaisiin tempauksiin, kiittelee Porin vapaapalokunnan ensimmäinen apulaispäällikkö Lauri Turtola.

Tänä syksynä hyväntekeväisyys on laajentunut LähiTapiola ryhmässä ja lähialueellakin on saatu haastettua toimijoita mukaan.